2016-05-18 11:29:39• hírek • Kocsis Zoltán

Tanügyi vásár a hétvégén Szatmárnémetiben

Az ember életében első alkalommal talán akkor kerül igazán komoly válaszút elé, amikor befejezvén az általános iskolát döntenie kell a „hogyan továbbról". A tanügyminisztérium égisze alatt futó „Építem a jövőm" tájékoztató program keretein belül a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség ebben a kérdésben igyekszik segíteni az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő tanügyi vásárral.

A vásár során a Szatmárnémetiben és környékén működő valamennyi középiskola (hasonló börzét rendeztek, illetve rendeznek Nagykárolyban és Avasfelsőfaluban is) bemutathatja a 2016-2017-es tanügyi kínálatát a most végző általános iskolásoknak, a nyolcadikosoknak és szüleiknek.

Ezzel párhuzamosan a tanfelügyelőség brosúrát állított össze, nyomtatott ki és osztott szét a nyolcadikosok között, amely szintén a továbbtanulás lehetőségeinek útvesztőiben igyekszik segíteni eligazodni az érintetteket. A kiadvány anyaga online is megtalálható a tanfelügyelőség honlapján.

A tanügyi börze helyszíne a hagyományoknak megfelelően az Ankora kereskedelmi központ (egykori Grand Mall) lesz, az esemény pedig május 20-án, pénteken 10 és 15 óra között várja az érintetteket, az érdeklődőket.

A 2016-17-es tanügyi program amúgy 116 kilencedikes osztály indítását hagyta jóvá. Ebből 81 elméleti és 35 szakiskolában működik majd. Ezekben 232 helyet biztosítanak a roma gyerekeknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: